Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

 

 

 

 

 

 

 

In de basis zijn zowel renovlies als glasvezel van dezelfde materialen gemaakt. Beide materialen zijn sterk , scheuroverbruggend én werken brandvertragend. Het verschil zit hem vooral in de gladde uitstraling van renovlies. Het effect van renovlies is hierdoor te vergelijken met een strak gestucte wand. Glasweefsel is daarentegen een gewoven variant en verkrijgbaar in gevarieerde structuren. Wij hebben voor u een keuze uit talloze designs en denken graag mee met de mogelijkheden.

Het verschil samengevat:

  • Renovlies geeft een strak effect, vergelijkbaar met strak gestucte wanden
  • Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende structuren

Renovlies is zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Een nieuwbouwwoning is tot een aantal jaren na de oplevering constant in beweging. Een gestucte muur zal door deze bewegingen gaan scheuren. Bij het gebruik van Renovliesbehang zal dit niet het geval zijn. De muur blijft keurig strak afgewerkt, zonder scheuren of naden!

Bent u toekomstig eigenaar van een nieuwbouwwoning, maar is de definitieve opleverdatum nog niet bekend? geen probleem! Wij kunnen tot (uiterlijk) 14 dagen voor de opleverdatum nog schakelen, mits de opdracht bij ons bekend is.

Een nieuwbouwwoning wordt (in de meeste gevallen) behangklaar opgeleverd. Behangklaar is klasse B. Deze ondergrond is vaak nog niet strak genoeg voor renovlies. Voor renovlies is klasse A (een gladde ondergrond) nodig.

Heeft u hier vragen over, wij helpen u graag.

Ons advies is om bij het kookgedeelte een speciale coating klasse 1 aan te brengen. De wand is dan makkelijk schoon te houden zonder dat het de wandafwerking aantast.

Heeft u hier vragen over, wij helpen u graag.

Wij leveren onze diensten vanaf een minimale oppervlakte van 100m2.

U kunt de oppervlakte eenvoudig zelf berekenen door de breedte van een muur te vermenigvuldigen met de hoogte. De uitkomst van deze som betreft het aantal m2. Het aantal dat u zelf op geeft is leidend bij het maken van een offerte. Mocht het aangegeven aantal m2 op locatie niet blijken te kloppen, dan zullen we eventuele extra m2 in overleg met u in rekening brengen.

De prijs is afhankelijk van een aantal zaken:

  • Is de muur glad genoeg?
  • Hoe wilt u de muur afgewerkt hebben?
  • Welk gewicht Renovliesbehang wordt er gebruikt?

Renovliesbehang is er in verschillende gewichten. Wij kiezen voor een behangrol van 150 gram per m2 waar andere bedrijven vaak kiezen voor 135 gram of soms zelfs minder. Wij werken alleen met top merken en geen goedkope latex of behang soorten welke na enkele weken al mankementen vertonen.

Met een behang van 150 gram per m2 werken wij kleine oneffenheden in de muur gemakkelijk weg. Daarnaast is het behang sterker naarmate het behang dikker wordt. Natuurlijk zijn de kosten voor een zwaarder behang ook hoger, maar dat betaalt zich terug in het aanzicht en duurzaamheid van de muur. Natuurlijk moeten wij ook rekening houden met de afwerking van de muur. Wilt u de muur behangen opgeleverd krijgen of wilt u de muur door ons laten sauzen.

Wij bieden u graag een eerlijke, transparante prijs. Wilt u dat wij de m2 voor u inmeten? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk onze pakketten. Bij de genoemde prijzen komen geen extra kosten.

Let op als u zelf een indicatie van het aantal m2 heeft doorgegeven. De door u opgegeven indicatie is leidend wanneer wij voor u een prijs in een offerte bepalen. Mocht het aangegeven aantal m2 op locatie niet blijken te kloppen, dan zullen we eventuele extra m2 in overleg met u in rekening brengen.

Ook dan helpen wij u graag. Wij helpen u graag met het plaatsen van uw bestelling van renovlies of glasvezel. Daarna kunt u zonder verdere zorgen in uw woning aan de slag!